Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει Διάσχιση του Ποταμού Αώου (river trekking) το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31.7.2022

Ο ΕΟΣ Κοζάνης, διοργανώνει διάσχιση του ποταμού Αώου (river trekking) στην περιοχή της Κόνιτσας, με την βοήθεια της εξειδικευμένης εταιρείας Mountain Vien. Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ, χωρίς έξοδα μεταφοράς και ύπνου (σε σκηνές ή σε κατάλυμα για όποιον επιθυμεί) και θα πρέπει με την δήλωση συμμετοχής να καταβληθεί το ποσό των 20 ευρώ.

Το Σάββατο 30.7.2022 θα ταξιδέψουμε προς την Κόνιτσα, έχοντας μπροστά μας μια εναλλακτική δράση γεμάτη αδρεναλίνη!

Λεπτομέρειες της δράσης:

Στη βάση της εταιρίας Mountain Vein, αφού γνωριστούμε, θα δοκιμάσουμε τον υποχρεωτικό εξοπλισμό ( κράνος, σωσίβιο, στολή ολόσωμη νεοπρέν, κάλτσες νεοπρέν, παπούτσια ειδικά για ποτάμια, αντιανεμικό, σακίδιο στεγανό και βαρελάκι στεγανό για τα ευπαθή) και θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για την διάσχιση του ποταμού.

Δίνουμε ραντεβού για την Κυριακή 31.7.22 στις 8:00 στο Πέτρινο Γεφύρι της Κόνιτσας. Από εκεί αναχωρούμε με βαν 4×4 με προορισμό την θέση Ντρόχαλο.

Περίπου 50 λεπτά μετά αφήνουμε το βαν και ξεκινάμε να περπατάμε σε παλιό χωματόδρομο, όπου σύντομα γίνεται κατηφορικό μονοπάτι για να μας οδηγήσει στο σημείο Ντρόχαλο (30-40 λεπτά πεζοπορία). Εδώ θα κάνουμε μια στάση για να φορέσουμε τον εξοπλισμό που έχει δοθεί στον καθένα μας. Θα έχουμε μια ενημέρωση δέκα λεπτών για το πώς κινούμαστε στο ποτάμι και στις όχθες και η περιπέτεια θα αρχίσει!

Για 5 ώρες περίπου θα είμαστε μέσα στην χαράδρα του Αώου. Με κολύμπι, άπειρες βουτιές και περπάτημα στις όχθες.

Στα μισά της διαδρομής θα κάνουμε ένα διάλειμμα 30 περίπου λεπτών για να ανακτήσουμε δυνάμεις (στα σακίδια θα έχουμε ένα φουλ ενεργειακό γεύμα όπως μπάρες ενέργειας, ξηρούς καρπούς και φρούτα).

Η διάσχιση τελειώνει κάτω από την Μονή Στομίου Κόνιτσας. Εκεί αλλάζουμε τα βρεγμένα ρούχα με ένα σορτς, μαγιό και ένα μπλουζάκι συνεχίζουμε σε μονοπάτι και μετά σε χωματόδρομο, μέχρι να φτάσουμε στην γέφυρα της Κόνιτσας.

Από Κοζάνη θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι του Σαββάτου 30.7.2022 ( από το parking του Σκλαβενίτη, κάτω από το γήπεδο ).

Η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο του ΕΟΣ (σεβόμενοι οπωσδήποτε κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας λόγω covid).

Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6945101984 (Μπ. Κελεσίδης).

Share This