Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει την Κυριακή 30.6.2024 ορειβατική εξόρμηση το Λιβαδάκι Ολύμπου

Εξόρμηση στο Λιβαδάκι

Λιβαδάκι στον Όλυμπο

Η πορεία θα ξεκινήσει λίγο πριν το εξωκλήσι του Αη Γιάννη Λιτοχώρου στα 580μ, και κινούμενοι αρχικά σε δρόμο, θα συναντήσουμε το μονοπάτι στα 750μ. Το μονοπάτι είναι εξ’ολοκλήρου δασοσκεπές και περνώντας από τη θέση «Κάτω Τσουκνίδα» και τη ράχη «Πελεκούδια», καταλήγει σε μικρό οροπέδιο στη θέση  «Λιβαδάκι» στα 2.100μ, όπου βρίσκεται κτισμένο μικρό ορειβατικό καταφύγιο ανάγκης. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Μετά την πορεία, θα πραγματοποιηθεί μπάνιο στην παραλία της Γρίτσας Λιτοχώρου.

Αρχηγός διαδρομής: Φίλιος Μάνθος

Η διαδρομή κινείται σε ομαλό μονοπάτι, έχει όμως μέτριο βαθμό δυσκολίας λόγω των απαιτητικών χαρακτηριστικών (συνολικό μήκος 20χλμ, συνολική θετική υψομετρική +1650μ). Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 9 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: αδιάβροχη ένδυση & υπόδηση,

Αναχώρηση από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη στις 6:00.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο του Αρχηγού 694 887 4853 (Φίλιος Μάνθος).

Όροι Συμμετοχής: Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της ανάβασης έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Share This