Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει την Κυριακή 10.3.2024 ορειβατική διάσχιση από το Χ/Κ Βασιλίτσας στην Αβδέλλα

ορειβατική διάσχιση Βασιλίτσα - Αβδέλα

Βασιλίτσα

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Parking του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας στο διάσελο Γρεβενών / Ηπείρου στα 1780μ. Θα ανηφορίσουμε ακολουθώντας Νότια πορεία κατά μήκος του συρόμενου αναβατήρα της Ελιμείας ως τον τερματικό σταθμό του διθέσιου αναβατήρα στα 2100μ., κινούμενοι πάντα στα όρια των σηματοδοτημένων πιστών. Από κει θα μπούμε στην κορυφογραμμή και με Νότια πορεία θα βρεθούμε στην κορυφή Βασιλίτσα 2249μ. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε από την ανατολική ράχη του βουνού και κινούμενοι πάντα στην κορυφογραμμή, θα τερματίσουμε την διάσχιση στον ορεινό οικισμό της Αβδέλλας στα 1225μ.

Αρχηγός διαδρομής: Φίλιος Μάνθος.

Η διαδρομή έχει μέτριο βαθμό δυσκολίας λόγω του χιονισμένου πεδίου (πάνω από τα 1900μ), με συνολικό μήκος 11χλμ με συνολική θετική υψομετρική +630μ και συνολική κατάβαση -1180μ. Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 6 ώρες.

Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός (αδιάβροχη ένδυση, γάντια, γκέτες, σκούφος, crampons, piolet, κλπ ). Απαραίτητη εμπειρία σε αλπικό πεδίο.

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη στις 07:00.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο του Αρχηγού 6948874853 (Φίλιος Μάνθος).

Όροι Συμμετοχής: Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της ανάβασης έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Share This