Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 31.3.2024 ορειβατική εξόρμηση στον Κόζιακα (ή Κερκέτιο όρος)

Oρειβατική εξόρμηση στον Κόζιακα ( ή Κερκέτιο όρος )

ΚΟΖΙΑΚΑΣ

Η πορεία θα ξεκινήσει από την θέση «Περτουλιώτικα Λιβάδια» στο Χ/Κ Περτουλίου στα 1130μ. Ακολουθώντας νοτιοανατολική πορεία, θα ανηφορίσουμε μέσα από δάσος μέχρι την ποτίστρα στα 1520μ όπου συναντάμε το μονοπάτι προς Ελάτη. Από κει θα συνεχίσουμε βόρεια προς το ορειβατικό καταφύγιο του Κόζιακα στα 1710μ με στόχο να καταλήξουμε στην κορυφή Αστραπή (Χατζηπέτρου) στα 1901μ.

Αρχηγός διαδρομής: Τσολάκης Αλέξανδρος

Η διαδρομή έχει μέτριο βαθμό δυσκολίας, με συνολικό μήκος 10χλμ και συνολική θετική υψομετρική +790μ. Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 6 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: αδιάβροχο, ζεστό τζάκετ, γάντια, σκούφος.

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη στις 06:30.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο του Αρχηγού 6948001652 ( Αλέξανδρος Ι. Τσολάκης ).

Όροι Συμμετοχής: Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της διαδρομής έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Share This