Μία πανέμορφη πεζοπορία με τον Ε.Ο.Σ. Κοζάνης (5.2.2023) μέχρι το ρέμα της Κουνουπίτσα.

Πεζοπορία με τον Ε.Ο.Σ. Κοζάνης (5.2.2023) μέχρι το ρέμα της Κουνουπίτσας

Για Κουνουπίτσα

Μία πανέμορφη πεζοπορία με τον Ε.Ο.Σ. Κοζάνης (5.2.2023) μέχρι το ρέμα της Κουνουπίτσας με τον εντυπωσιακό καταρράκτη, που συνδυάζεται άψογα με μπάνιο στα περίφημα θερμά λουτρά του Πόζαρ!
Η διαδρομή ξεκινά από το παρατηρητήριο στο Άνω Λουτράκι Αριδαίας με το χαρακτηριστικό στρόγγυλο φυλάκιο με κιόσκι και πηγή νερού. Στην πρώτη διασταύρωση πηγαίνουμε αριστερά κατηφορίζοντας. Συνεχίζουμε και πάλι αριστερά στην δεύτερη διασταύρωση. Περνάμε μέσα από ένα περιβόλι με δέντρα και συναντάμε πινακίδα για τον καταρράκτη Κουνουπίτσας.
Για 50 περίπου λεπτά ακολουθούμε μονοπάτι που καταλήγει στη μεγάλη χαράδρα του Ράμνο Μπορ, που αποτελείται από τρεις κεντρικούς κλάδους ρεμάτων, το Ίσιο Πεύκο (Ράμνο Μπορ), το Λούτα και το ρέμα της Κουνουπίτσας.
Και σε μόλις 10 – 15 λεπτά πεζοπορίας παράλληλα με το ρέμα συναντάμε μπροστά μας τον μεγαλοπρεπή και ορμητικό 12μετρο καταρράκτης!
Στάση για φωτογραφίες και η επιστροφή πραγματοποιείται από την ίδια διαδρομή, ενώ με την ολοκλήρωσή της μας περιμένουν θερμά λουτρά στους καταρράκτες ή την εξωτερική πισίνα!
Κελεσίδης Μπάμπης
Share This